BS - vallásról, istenről, hitről, hívőkről

BS - vallásról, istenről, hitről, hívőkről

„MÓZES 10-parancsolata csak egy a sok közül! (BS)” - Avagy: a „10-PARANCSOLATOK 10-PARANCSOLATA”

2013. május 23. - aforizmágus

parancsolatok.jpg("'Tíz parancsolat: 1. Ne aggódj, légy boldog!; 2. Legyen szép a napod!' ... Kösz a listát. Majd átfutom a bizottsággal aztán továbbítom.")

Kép forrása: http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/mba/lowres/mban131l.jpg

***

10-PARANCSOLATOK 10-PARANCSOLATA

1. Végy egy fontos témát – ami bármi lehet: ha „parancsolatokat” írsz hozzá, akkor fontossá válik!

2. Szedd össze az azzal kapcsolatos fontosabb tudnivalókat!

3. Csoportosíts őket úgy, hogy összesen tíz fő kategória legyen!

4. (Valójában 3.1.!) Ha ennél kevesebb van, akkor egy fő kategóriát ossz fel többfelé.

5. (Valójában 3.2.!) Ha 10-nél több van, akkor  a hasonló kategóriákat vond össze!

6. Előzetesen tájékozódj, hogy korábban írtak-e a témában 10parancsolatot!

7. Ha már korábban írtak előtted az adott témáról – ne csüggedj: fogalmazd át vagy hivatalosabb nyelvezettel és szakszavakkal, mivel akkor úgy tűnik majd, hogy a tiéd az eredeti; vagy lazább, oldottabb, vagányabb fogalmazással, mert akkor a tiéd lesz a népszerűbb!

8. Parancsolataid fontosságát kiemelheted azzal, hogy nem teljesülésük, figyelembe nem vételük esetére olyan ok-okozati sort vázolsz fel, aminek a vége világégésbe torkollik.

9. Ha az ügyeskedéseid ellenére mégis csak 9 parancsolatot sikerül összehozni, akkor vegyél fel a listádba egy semleges kategóriát is, pl. azt, hogy „Ha egyik parancsolat sem betartható, akkor cselekedj belátásod szerint!” vagy pedig „ha nem sikerül a parancsolatok szerint cselekednek, ne csüggedj!”

10. Ha az ügyeskedéseid ellenére mégis több mint 10 parancsolatot sikerül összehozni, akkor az első öt parancsolat utáni parancsolatok (mivel általában a lista elejére szokták csoportosítani a legfontosabbakat!) közül pénzfeldobás alapján szelektálj ki annyit, hogy 10 maradjon!

(10+1. A „10+1.” Parancsolatok beillesztésével lehetőleg ne rontsd el a 10parancsolatírás évezredes hagyományai… a legtöbb ember úgyis azt olvassa ki belőle, amit csak akar!)

***

A folytatásban (hamarosan!) a „TÍZPARANCSOLATOK BIBLIÁJA”!

A bejegyzés trackback címe:

https://bs-vallas-isten-hit.blog.hu/api/trackback/id/tr725313880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása