Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

BS - vallásról, istenről, hitről, hívőkről

BS - vallásról, istenről, hitről, hívőkről

A „szexelő Jézus” karikatúráról jut eszembe…

2012. szeptember 02. - aforizmágus

Három megjegyzés a humán anatómia, az emberré válás és a kereszténység léleknyomorító szexellenessége teréről… és ráadásnak még egy: Jézus hímvesszejéről…

 Jelen cikk alapgondolatait a következő cikk és a hozzá fűzött megjegyzések képezték:

"Társadalmi kísérlet. Mi történik egy ilyen karikatúra hatására?"

IGe - 2006.03.

”Mindig is érdekelt a nyilvánosság és a társadalmi tűréshatár maximumának a kutatása. Lássuk nálunk mekkora balhé lesz, az ízlésvilágon uralkodni próbáló ókori mítoszalak pikáns karikatúrája miatt.”

Íme az eredeti karikatúra:

***

Egyik szerzőtársunk (bokonon) írta a következőket a cikk társalgójában:

A szex valóban jó dolog, csakhogy intim dolog is. Ugyanúgy, mint a szarás például. Megütközöl azon, hogy mások megütköznek, de mit tennél, ha valaki rólad tenne fel ide egy hasonló fotót? Nagyjából így éreznek most azok, akik fel vannak háborodva. És ettől még a szex jó dolog(…).”

Megjegyzés.1.

Az ürítés és a szex megütközést keltő hatásában talán nem szerencsés párhuzamot vonni – mivel részint más-más biológiai "irányultságot" képviselnek (mégis érdekes pontokon találkozhatnak!):

az ürítés az anyagcsere "dolga", természetéből adódóan maguk az egyedek is általában igyekeznek távol maradni a maguk ürülékétől is, és a fenotípusok nagy része is (az újszájúak megjelenése óta) a fő haladási irányával ellentétes testoldalon viseli az ürítő szerveket (az emberszabásúak látszólag elülső/haladás irányába eső anatómiai oldalán lévő pénisze nem más, mint a négylábas testhelyzetből való felegyenesedés miatt "áll" látszólag haladási irányban: négykézláb ereszkedve egyértelmű az eredeti lokációja, vagyis nem előre, hanem a törzs alá vizeltünk, mi hímek, míg a nőstények (négylábúak!) továbbra is közvetlenül ürítési irányba végzik ezt a tevékenységet!)

***

Megjegyzés.2.

A szaporítószervek használata és jelentősége is más jellegű, mint az ürítésé és az ürítő szerveké. Lásd: a női hüvely és húgycső esetét, amely egyértelműen különállók, továbbá a hím ivarszerv esetében a „húgycső” azért kapta ezt az elnevezést, mert ez a gyakoribb funkciója … Vizelésre a test normális működésre esetén rendszeresen sor kell, hogy kerüljön, hogy a test megszabadulhasson a vérben keringő salakanyagoktól és feleslegben keringő anyagoktól – míg a szaporítóanyag távozására bizonyos fajoknál csak az ivarzási ciklusok idején, az embernél a megfelelő stimulációk esetén kerül sor; ha ez azonban elmarad, az addig termelődött szaporítóanyag lebomlik, és a maradéka a salakanyagokkal azonos módon távozik a szervezetből. … A kétivarú élővilágban a szaporodás kellő rendszerességű biztosítására általában - az utódot kihordó nőnemű egyed rendszeres és részéről általában nem szabályozható módon ivarzási ciklusok váltják egymást, míg

- a hímnemű egyed részéről többnyire szintén az ivarzási ciklusban való folyamatos és a maga számára részben kontrollálható párzási késztetés a biztosíték.

Az ember esetében tapasztalható évszakoktól függetlenedett ivarzási ciklikusság (vagyis a nőknél az egész évben való termékenység, és a férfiaknál való állandó közösülési késztetés) az általam már sokszor felemlített „Nagy Kiugrás”-t valószínűleg megelőző és annak alapjául szolgáló olyan endokrin mutáció a „felelős”, amely pusztán az évszakokhoz való igazodást „semlegesítette”. Ez a mutáció feltehetőleg bármely nemben létrejöhetett, mivel a szelekció ezután „kitenyészthette” a másik nemben az ehhez igazodó másik nemet, vagyis az állandóan visszatérő termékenységet produkáló női nem a folyamatos szaporodási késztetéssel rendelkező hímnemet (jómagam ezt tartom valószínűbbnek), vagy az állandó párzási késztetéssel rendelkező hím, a minél gyakrabban, és végül az évszakoktól függetlenedett termékenységű női nemet.

Sajnos azonban minderre konkrét fosszilis bizonyítékoknak híján vagyunk, mivel az endokrin rendszer elemei sajnos nem fosszilizálódnak.

Azonban az emberiség robbanásszerű elterjedése, a jelen pillanatig való igen erős szexualitással kapcsolatos orientációja, továbbá a szexuális működéssel kapcsolatos egyéb, dominanciát és egyéni sikerességet meghatározó tulajdonságok szerepe van annyira nyilvánvaló, hogy az emberelődök fejlett emberré való válásában nem lehet kizárni azt a (egyébként az Occam-elvhez talán leginkább igazodó magyarázattal bíró) lehetőséget, hogy egy ennyire egyszerű momentum vezethetett magának a Homo Sapiens Sapiens kialakulásához és az élővilágban való fantasztikus sikerességéhez

Röviden: a szexualitásunk milyensége tesz miket igazán emberré.

***

Megjegyzés.3.

Másik dolog: aki a nyílt szexuális jellegű viselkedésen megütközik, biztosan nem ütközik meg azon, amikor egy kismama elkezdi tisztába tenni egy forgalmas helyen a csecsemőjét, nem beszélve arról, amikor szoptatni kezdi... a társadalomban igen komoly elfojtások forrása a szexualitás, és ezernyi mentális defektushoz vezet ennek "kezeletlensége". Sajnos a szexualitás továbbra is inkább tabu témának számít, és a szóba hozása sokszor a nyílt színű gyakorlásának megítélésével vetekszik - mindehhez legnagyobb részt az a kereszténység járult hozzá, amely fő mitikus ideológusa a karikatúrán látható; vesd össze a keleti kultúrák magasan fejlett szexuális kultúrájával... erről sajnos semmit nem vettek át a nyugati vallások... és ez meg is látszott rajta, amíg Freud részben fel nem lebbentette a fátylat róla.

***

Megjegyzés.4.

Van, aki azt mondja, hogy lehet, hogy „Jézus Indiában hallt meg öregemberként”.

Nos, kérdéses, hogy a keresztényi Jézus-mítoszhoz kellett-e egyáltalán, hogy létezzen. Az állítólagos apja biztosan nem, sokan pedig állandóan őt keresik....

Sokan vitatkoznak azon, hogy "Jézusé volt-e az az ing, amelyet viselt?" (a szerzetesrendek egyházi gazdagságot kifogásoló vitáinak gyakori kiindulópontja volt ez a kérdés! A Umberto Eco nagyszerű történetében, „A Rózsa Neve"-ben is központi szerepet játszik egy erről folyó vita.)... ezt félretéve én pl. kapásból nem tudom, hogy Jézusnak, aki ugyan férfi volt, volt-e hímvesszője? Erről mintha nem írna a Biblia, … persze, ha van arról bármi benne, hogy körülmetélték-e, akkor ez utalhat arra, hogy volt-e neki. Többek között nem lehet tudni, hogy Jézus egyáltalán végzett-e bárminemű ürítési tevékenységet – fiziológiás szükségletei azonban voltak, hiszen evett és ivott a Biblia leírása szerint. Az ezzel kapcsolatos anyagcserére vonatkozó szervi működésről nem tett tanúbizonyságot, mivel emlékeim szerint erről nincs feljegyzés, így számomra kétséges, hogy rendelkezett-e nemi szervvel. Mellesleg a bibliai leírások alapján Jézus amúgy is erősen feminin vonásokat mutat... nem véletlen, hogy a Keresztényy-ideológiai családmodell*-ben Isten, mint apafigura mellett ő, mint anyafigura szerepel, mivel inkább nőies vonásai vannak a leírások alapján, mint férfiasak.

********

A bejegyzés trackback címe:

https://bs-vallas-isten-hit.blog.hu/api/trackback/id/tr884748270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása